Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

WordPress

Da bi se davateljima usluga olakšala implementacija AAI@EduHr autentikacije u sustavu WordPress, razvijen je poseban dodatak (engl. plugin) pod nazivom WP AAI@EduHr Auth

Dodatak WP AAI@EduHr Auth u sustavu WordPress omogućuje jednostavnu zamjenu standardnog WordPress autentikacijskog mehanizma s AAI@EduHr autentikacijom. Dodatak se može konfigurirati tako da dopusti prijavu samo određenim korisnicima ili može dopustiti prijavu svim korisnicima koji se autenticiraju preko AAI@EduHr sustava. Također, moguće je ograničiti prijave po određenim ustanovama. Dodatak se može koristiti u testnom ili produkcijskom AAI@EduHr okruženju. 

Dodatak je napisan poštujući WordPress standarde za pisanje dodataka, pa se u bilo kojem trenutku može omogućiti i onemogućiti. Iako se sustav WordPress redovno nadograđuje, ne očekuju se velike promjene u načinu rada s korisničkim računima, pa bi se dodatak trebao moći koristiti i na budućim verzijama sustava WordPress.

Za više informacija o tome kako instalirati, konfigurirati i koristiti dodatak WP AAI@EduHr Auth  pročitajte članak AAI@EduHr dodatak za WordPress.