Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

Kako dobiti elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr?

Elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr mogu dobiti pripadnici akademske i istraživačke zajednice u Republici Hrvatskoj i to isključivo u nadležnoj matičnoj ustanovi. Elektronički identitet može dodijeliti samo ovlaštena osoba, tzv. administrator elektroničkog (LDAP) imenika ustanove.

Popis matičnih ustanova u sustavu AAI@EduHr, kao i popis ovlaštenih osoba kojima se korisnici mogu obratiti za dobivanje elektroničkog identiteta dostupan je na stranici matične ustanove - davatelji elektroničkih identiteta.

Osobe koje su na poslijediplomskom studiju na nekom od fakulteta u sustavu AAI@EduHr, a ne posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet, mogu i moraju dobiti elektronički identitet na tom fakultetu.

Znanstvenici upisani u Upisnik znanstvenika Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske koji nisu povezani niti s jednom matičnom ustanovom u sustavu AAI@EduHr na način da su u njoj zaposleni ili se u njoj školuju, svoje pravo na elektronički identitet mogu ostvariti putem "Home for homeless" servisa sustava AAI@EduHr.

Učenici i zaposlenici osnovnih i srednjih škola svoje pravo na AAI@EduHr elektronički identitet mogu ostvariti putem Hosting usluge za srednje i osnovne škole.